En man sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för människorov. Foto: Johan Nilsson/TT

Man anhållen misstänkt för människorov: ”Gripandet ska ha gått lugnt till”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern har gripits och är anhållen på sannolika skäl misstänkt för människorov, tillgrepp av fortskaffningsmedel och vapenbrott.

Det var under måndagskvällen som polisen genomförde en stor insats i trakterna kring Karesuando. Bland annat ska flera polispatruller befunnit sig på platsen, även en polishelikopter samt en privat helikopter ska ha använts under polisinsatsen.

Natten till tisdag greps sedan en man i 35-årsåldern som nu sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för människorov, tillgrepp av fortskaffningsmedel och vapenbrott.

– Vad jag förstår så ska gripandet ha gått lugnt till, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Kände varandra sedan tidigare

Målsäganden är en man i 60-årsåldern och männen ska vara bekanta med varandra sedan tidigare. Under dagen kommer polisen att göra en teknisk undersökning på den aktuella platsen, samt hålla fler förhör.

– Det är åklagare som leder det här nu och just nu kan vi inte säga så mycket mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.