Polisen sköt en hotfull man i benet när han skulle gripas vid en bensinstation i Luleå. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Man i 20-årsåldern anhållen efter skottdramatiken i Luleå – sköts i benet

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som greps på en bensinstation i Luleå under lördagsmorgonen har anhållits av jouråklagare. I samband med insatsen avlossade polisen skott och skadade mannen.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot, grovt hot mot tjänsteman och rån. Han var initialt misstänkt för grovt vapenbrott, men eftersom åklagaren rubricerat ett av brotten som rån bakas vapenbrottet in i det, uppger NSD på söndagsmorgonen.

Mannen sköts i benet av polis, enligt Åklagarmyndighetens presstjänst. Han har kunnat höras under lördagen.

Reporter hotades av maskerad man

En man med rånarluva i en svart bil hotade, strax innan händelsen på bensinstationen, en reporter från Norr media. Åklagaren vill i nuläget dock inte bekräfta om det handlar om samma man utan hänvisar till förundersökningssekretess.

Senast på tisdag den 27 september klockan 12:00 måste åklagare besluta om han ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Utredningen mot polisen som avlossade sitt tjänstevapen görs av åklagaren på Särskilda åklagarkammaren, enligt rutinerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.