Foto: TT

Man i Piteå vägrade betala sin taxiresa – slog chauffören i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

En 29-årig man i Piteå döms för våld mot tjänsteman efter att ha slagit en taxichaufför upprepade gånger. Detta efter att chauffören bett mannen betala för sig.

Det var den 14 juli förra året som en taxichaufför körde fyra personer till en krog i Piteå. Alla, utom en, klev ur bilen. Mannen som stannade kvar sa att han ville bli skjutsad till akuten. Men när taxichauffören sedan bad den 29-årige mannen om att få betalt så slog resenären honom i ansiktet med två till tre smällar, enligt domen. 29-åringen ska sedan ha hoppat ur bilen.

Nu döms mannen av Luleå tingsrätt för våld mot tjänsteman med samhällstjänst på 50 timmar. Han blev även dömd till att betala ett skadestånd på 9500 kronor till taxichauffören och taxibolaget. Den 29-årige mannen varken erkänner eller förnekar brottet då han säger att han inte minns händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.