Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sammanslagningar, nedläggningar men också behålla skolor som de är i dag. Hör skolchefen Maarit Enbuske om den nya skolstrukturen i Luleå i klippet ovan. Foto: SVT

Det här är faktorerna som påverkar skolstrukturen i Luleå

Publicerad

Alternativen för en framtida organisering av skolor och förskolor i stadsdelarna Gammelstad och Notviken presenterades under måndagen. Det rör sig om sammanslagningar, nedläggningar men också att behålla skolorna som de är i dag.

Bakgrunden är folkomröstningen om skolorna i Luleå som hölls hösten 2020. Men det finns också andra skäl bakom översynen, säger skolchefen Maarit Enbuske.

– Ett av alternativen för Gammelstad är att både Marieberg och Öhemsskolan ska finnas kvar – men då krävs ganska omfattande renoveringar. I Notviken är det lite fler åtgärder när det gäller förskolorna. Vi behöver bland annat göra något åt Kristallens förskola som nu bedrivs i moduler, säger hon.

I videoklippet berättar Maarit Enbuske om andra utmaningar som påverkar skolstrukturen i kommunen.

Läs mer här om den nya skolstrukturen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.