Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Sara Kander, manusförfattare och konstnärlig ledare bakom ”Lust” som skapat reaktioner. Foto: Jacob Danielsson

Manusförfattaren bakom ”Lust”: ”Har inte ens tänkt på något hbtqi-perspektiv”

Publicerad

Manusförfattaren och konstnärlige ledaren Sara Kander är förvånad över åsikten att föreställningen ”Lust” inte skulle stämma överens med läroplanen.

– Jag förstår inte att det ens är provocerande, säger hon.

KD-politikern Magnus Gustafsson anser i ett Facebookinlägg att teaterföreställningen Lust som ges av Pantomimteatern inte överensstämmer med läroplanens intentioner om värdeneutral undervisning.

Han skriver att ”det är lustigt att den moderna regnbågen släpps in skolan på alla möjliga sätt...”

Författaren: ”Handlar om kärlek och lust”

Sara Kander anser föreställningen inte alls har ett hbtqi-perspektiv. Hon anser att det handlar om kärlek och lust mellan unga människor och att samkönad kärlek inte ens är en fråga.

Vill att det lyfts i alla skolor

Och även om föreställningen hade haft ett hbtq-perspektiv skulle det mycket väl överensstämma med läroplanen, anser hon.

– Hbtq-personer liksom alla personer har väl rätt till ett kärleksliv och jag förstår inte varför man ska dela upp det eller varför det ens skulle vara provocerande.

– Jag tycker absolut att det är något som borde lyftas i alla skolor, säger Sara Kander.

I videon berättar hon mer om föreställningen och hur hon ser på reaktionerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer