Maria från Luleå kan bli ny partisekreterare för Fi

Publicerad

Feministiskt initiativs valberedning föreslår Luleåbon Maria Burström som ny partisekreterare. Valet avgörs på partiets kongress som i år hålls digitalt den 26-28 mars.

46-åriga Maria Burström har tidigare varit engagerad inom Socialdemokraterna. Bland annat har hon suttit i regionfullmäktige Norrbotten, i Luleås kommunfullmäktige samt varit ordförande i Innerfjärdarnas s-förening.

Det tidigare medlemskapet i Socialdemokraterna är avslutat.

– Jag vill vara partisekreterare i Feministiskt initiativ eftersom det är det parti som ligger mig närmast politiskt, i värderingar och innehåll. Det är ett parti där jag känner mig hemma och där jag har fått ett välkomnande jag sällan varit med om tidigare, säger Maria Burström i ett pressutskick.

Om det blir hon som blir ny partisekreterare avgörs i slutet av mars.

Ur valberedningens motivering:

”Valberedningen bedömer att Maria Burströms personliga egenskaper och erfarenheter, tillsammans med hennes yrkesmässiga bakgrund, gör henne till den partisekreterare som partiet just nu behöver. Hon har som person ett väldigt lugn, men samtidigt ett driv i sin nyfikenhet på livet, människor och vår omvärld”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.