Luleå kommun har ett tillfälligt maxtak på 150 badgäster samtidigt. Om ett par dagar dubblas det antalet till 300. Foto: Jonathan Ferm/SVT

150 personer får bada samtidigt i Luleås utomhusbassänger – snart dubblas maxtaket

Uppdaterad
Publicerad

Sedan den 14 juni har Aronsbadet varit öppet för besökare. Men under coronatider har man haft restriktioner för att hålla igång verksamheten.  Snart dubblar man maxtaket från 150 till 300 badgäster.

Den stora anpassningen som man gjort enligt Johan Nilsson, arbetsledare för badverksamheten i Luleå kommun, är ett maxtak på 150 personer.

– Vi har våra flaskhalsar som vi identifierat. Det är omklädningsrummet framförallt, kön till café och framförallt själva bassängen.

Coronaviruset i Norrbotten

''99 procent är nöjda''

När det är fullt med 150 badgäster så bildas det en kö utanför entrén som väntar på att folk ska gå ut så de får komma in. Responsen har till stor del varit positiv.

–Det är jättebra. Jag har inte träffat någon som varit missnöjd. Vi uppdaterar på Facebook kontinuerligt så folk vet om det är kö eller inte. Så vet dem om restriktionerna. Så 99 procent har varit nöjda med det, säger Hans Funck som är badmästare.

Svea behövde inte köa länge

En av badgästerna som SVT Norrbotten pratade med hade inte väntat jättelänge i kön.

– Inte så länge. Den är inte så lång i dag, säger badgästen Svea Wahlberg.

I samband med lättade restriktioner i landet den 1 juli så kommer Aronsbadet att utöka antalet badgäster från 150 till 300.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet