PR-experten och medierådgivaren Paul Ronge Foto: Pressbild

Mediakonsulten: ”Känns inte så spännande”

Uppdaterad
Publicerad

Mediakonsulten Paul Ronge tror att Niklas Nordström kan bli årets politiker och opinionsbildare 2016 – om inte Dagens opinion vill ha ett mer spännande namn.

Paul Ronge menar att kritikerna har rätt i att Luleås kommunalråd Niklas Nordström är en högersosse.

– Han har varit SSU-ordförande och har länge tillhört högerfalangen inom socialdemokratin länge, eller de som är näringslivsvänliga om man så vill. Han har ungefär samma profil som näringsminister Mikael Damberg, som jag ser det utifrån, säger han

”Borde ha rejäl chans”

Men trots det så tror Paul Ronge att Niklas Nordström har en vinstchans mot ministrarna Isabella Lövin och Ibrahim Baylan.

– Jag tycker att Niklas Nordström borde ha en rejäl chans i den trion, men det är Dagens opinion som bestämmer, säger han.

Och Paul Ronge menar att det kan vara så att webbplatsens ansvariga vill ha någon som känns lite mer spännande, som Isabella Lövin.

– Niklas Nordström har varit med väldigt länge, men han känns inte så spännande. Han är mer en gedigen politiker och inte ett kul affischnamn. Men vi får se hur det går, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.