Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till de sönderslagna bilarna och hör Jörgen Nordgren berätta om vad skadegörelsen innebär för föreningen. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Mekarnas mardröm – vandaler slog sönder 20 bilar i Boden

Uppdaterad
Publicerad

En vecka innan motorklubben i Boden firar sitt 100-års jubileum hittade klubben alla sina 20 eventbilar sönderslagna av vandaler.

En första uppskattning gav vid handen att det handlar om skador för 100 000 kronor men ju mer Jörgen Nordgren undersöker bilarna desto fler skador hittar han.

– Jag blir mest ledsen. Det är ungdomar som skruvar i de här bilarna, säger Jörgen Nordgren, ordförande för Norrbottens Motorklubb Boden.

Mycket jobb till ingen nytta

De nu sönderslagna bilarnas brukar föreningen hyra ut, bland annat en handikappanpassad bil som kostat 50 000 att fixa till.

– Det här är ett hårt slag för vår förening. Det handlar om timmar för att inte säga dagar för att laga varje bil. Då hinner den här sommaren gå, för vi är inte så många som skruvar.

Generöst erbjudande

Jörgen Nordgren säger att polisen har gott hopp om att hitta vandalerna. Och han har ett generöst erbjudande till de som åker omkring och förstör.

– Jag skulle hellre se att de blev medlemmar i vår förening än att de vandaliserar, säger Jörgen Nordgren.

Följ med till den sönderslagna bilparken i klippet ovan.

En av alla sönderslagna bilar hos motorklubben i Boden. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Motorklubben i Boden

Grundades 1923 och fyller 100 år i år.

Folkrace, rally, motorcross och miniracing ingår i verksamheten.

Föreningen har cirka 1000 medlemmar i olika åldrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.