Peter Eriksson, bostads och digitaliseringsminister (MP). Foto: SVT

Miljöpartiet vill öka stödet till glesbygden

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet vill öka stödet till de mest utsatta glesbygdskommunerna genom stora omfördelningar inom skattesystemet.

– I hela landet ska man leva och känna att här finns det en framtidstro. Vi föreslår skattesänkningar som innebär att halverar arbetsgivaravgiften i dom mest utsatta kommuner i Norrlands inland, säger Peter Eriksson (MP).

Ett av förslagen är att rika kommuner ska stötta dom fattiga, Investera för att minska regionala skillnader och förbättra förutsättningarna för människor att arbeta, leva och bo ute på landsbygden.

Satsa på goda kommunikationer, tåg och kollektivtrafik. Främja företagande och investera i digitalisering för landsbygdsutveklingen.

Val 2018 Norrbotten

– Vi föreslår också satsningar som gynnar företagarna över huvudtaget på landsbyggden. Även en rad andra åtgärder som gynnar människors möjligheter att leva och bo på landsbygden, säger Peter Eriksson, bostads och digitaliseringsminister (MP).

Vill förändra reseavdragen

Miljöpartiet vill även se förändringar för reseavdragen för de som har långa avstånd och får stöd för det.

– Man måste acceptera att det finns kvar bilar och fossila bränslen en längre tid där det verkligen behövs, säger Peter Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Norrbotten

Mer i ämnet