Planet störtade rakt ner i marken, här ser man bakdelen på planet som sticker upp i luften. Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Mindre flygplan har störtat i Pålsträsk

Publicerad
En man är livshotande skadad och en man har allvarliga skador efter att ett mindre flygplan har störtat i Pålsträsk utanför Älvsbyn i Norrbotten.

Ett mindre flygplan störtade strax före klockan tolv uppgav polisen på lördagen. Det var ett enmotorigt plan. Larmet ska ha kommit från en privatperson som såg planet störta.

Två personer, båda män i 50-60-årsåldern, befann sig ombord vid kraschen. Det enligt räddningsledare vid sjö- och flygräddningscentralen som haft kontakt med männen.

”Störtade rakt ner i backen”

Räddningstjänsten samt ambulans var snabbt framme vid platsen efter olyckan.

Planet störtade rakt ner i marken, här ser man bakdelen på planet som sticker upp i luften. Foto: SVT

– Det var ett litet flygplan som hade nystartat och sedan störtat rakt ner i backen. Bägge personerna satt kvar i planet när vi anlände till platsen och det var vid medvetandet, säger Per-Erik Nilsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Älvsbyn.

En man livshotande skadad

De båda männen var skadade och fördes med ambulanshelikopter till Sunderby sjukhus. En av personerna ska enligt uppgifter suttit fast i flygplanet efter kraschen.

På eftermiddagen uppger Sunderby sjukus att en man har livshotande skador och den andre är allvarligt skadad. De vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Ambulanshelikopter, räddningshelikopter samt polishelikopter larmades till platsen. Samtliga räddningsstyrkor hade lämnat olycksplatsen strax efter 14-tiden.

Endast polisen var sedan kvar vid platsen för att dokumentera och spärra av området.

Flygplanet störtade i Pålsträsk utanför Älvsbyn i Norrbottens län. Foto: SVT

Planet ska ha lyft vid en mindre flyganläggning som finns i området. Orsaken till att flygplanet kraschade är i nuläget okänt.

Flygplanshaveriet ska utredas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flygplansolycka i Pålsträsk

Mer i ämnet