Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Martin Persson, operativ chef för Missing People, säger att man greppar efter varje halmstrå för att hitta försvunne Assar i Luleå. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Missing People i Luleå vädjar om hjälp – sätter upp bild på försvunne Assar 

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen fortsatte Missing People sitt arbete med att hitta försvunne Assar från Luleå, den här gången genom att sätta upp bilder på 65-åringen.

– Förhoppningen är att få in tips från allmänheten som kan leda till att vi hittar honom, säger Martin Persson från Missing People.

På onsdagen var det tre månader sedan Assar försvann från Docentvägen på Porsön i Luleå.

– Vi behöver hjälp för att hitta Assar. Samma dag som han försvann hade han tid för vaccination vid 13-tiden på Coop Arena men han kom aldrig dit, säger Martin Persson, operativ chef för Missing People. 

Inget resultat trots omfattande sök

Det var den 22 juni som 65-årige Assar Norbrink försvann efter en bussfärd mellan Porsön och Kronan i Luleå. Sedan dess har både polisen och Missing People letat efter honom – men utan resultat. 

– Vi har letat igenom de områden där vi vet att Assar har varit. Han åkte bland annat till Coop Arena för att se ishockey. Vi har nu senast letat igenom bunkrarna intill Mjölkuddsberget. Vi har haft hjälp av polishundar, men inte hittat honom, säger Martin Persson.

Är det vanligt att ni brukar sätta upp bilder på försvunna personer? 

– Det är inte så vanligt, men vi greppar efter varje halmstrå för att hitta Assar. Nu sätter vi upp affischer runt Coop Arena, busshållplatser och andra strategiska områden. Vi behöver alla tips vi kan få. Både vi och polisen efterlyser tips. Vi måste bara hitta Assar.

I videon berättar Martin Persson hur viktigt det är att tips kommer in om Assar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer