Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Han förnekar brott” – i klippet hör du den mordmisstänkte mannens advokat Martin Wulkan. Foto: Filip Hannu/SVT

Misstänkt mord i Luleå: Kvinnan larmade om våld flera gånger

Uppdaterad
Publicerad

Den man som är häktad misstänkt för mord på en kvinna i 20-årsåldern i Luleå är tidigare anmäld för våld mot henne flera gånger. Han ska även krossat en ruta hos kvinnan kort innan mordet och varit frihetsberövad, enligt uppgifter till SVT.

Det var förra fredagen som polisen larmades om ett misstänkt grovt brott på Björkskatan utanför Luleå. På plats hittades en svårt skadad, strypt, kvinna som svävade mellan liv och död i flera dagar innan hon avled.

En man i 25-årsåldern som var i bostaden är nu häktad misstänkt på sannolika skäl för mord.

– Han har lämnat en utförlig berättelse om var han ska ha varit och gjort. Han förnekar brott, säger mannens advokat Martin Wulkan.

Frihetsberövad kort innan

Enligt uppgifter till SVT Norrbotten har mannen och kvinnan tidigare haft en relation där mannen anmälts flera gånger för brott mot henne, vilket bekräftas av åklagare.

– Det finns tidigare misstankar med honom som misstänkt och henne som målsägande, säger åklagare Anna Väppling.

Han ska även kort innan mordet varit tillfälligt frihetsberövad och förhörd.

Det pågår nu en rättsmedicinsk undersökning för att kartlägga kvinnan skador där ett preliminärt utlåtande väntas komma i början på nästa vecka.

Enligt uppgifter till SVT hade mannen själv inte några synliga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.