Per Wahlström, poliskommissarie i region nord. Foto: SVT/Thommy Johansson

Misstänkt mord i Malmberget

Uppdaterad
Publicerad

En man i 36-årsåldern hittades i går död i sin bostad i Malmberget. Just nu vet polisen inte om det handlar om ett mord.

– Omständigheterna gör att man inte kan utesluta brott. Därför har man nu inlett en förundersökning, säger vakthavande polisbefäl Tomas Schäufele.

Polisen har skickat upp tekniker från Luleå som ska göra en platsundersökning och utreda vad som har hänt.

36-åring hittad död i Malmberget

– Innan de har varit på plats kommer vi inte att gå ut med mer information. Men vi har ingen misstänkt för tillfället.

Brottsrubriceringen är mord alternativt dråp. Det var de anhöriga som i går kväll larmade polisen och när en polispatrull anlände till bostaden fanns misstankar om att de kunde handla om ett mord.

Svar nästa vecka

– Vi kan inte utesluta något utan just nu pågår en utredning och tekniker är på plats. Kroppen ska skickas till obduktion och först därefter vet vi vad det handlar om. Vi kommer inte att kunna säga något mer i dag trots att teknikerna blir klara. Utan vi måste vänta på obduktionen, säger Per Wahlström, poliskommissarie i region nord.

Enligt Per Wahlström vet man först i slutet av denna vecka eller i början på nästa vecka om mannen är utsatt för ett mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

36-åring hittad död i Malmberget

Mer i ämnet