Man i 20-årsåldern anhållen misstänkt för mordförsök i Haparanda

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för mordförsök på en man i 35-årsåldern i Haparanda. En eventuell häktning kan ske senast på lördag.

Under onsdag eftermiddag beordrades polisen till en plats i centrala Haparanda efter larm om ett bråk. Där fann patrullen den skadade mannen och ambulans kallades till platsen så att han kunde föras till sjukhus. Mannen ska ha varit allvarligt skadad.

Mannen, som är i 35-årsåldern, vådas på sjukhus med allvarliga skador och polisen har ännu inte kunnat hålla förhör med honom. Den misstänkte mannen har använt någon form av tillhygge men polisen vill inte gå ut med vilket.

– Vi fortsätter nu med sedvanliga utredningsåtgärder som förhör med vittnen, undersökning av eventuella fynd från den misstänkta brottsplatsen samt förhör med den misstänkte och hans försvarare, säger Per-Anders Heikkilä gruppchef grova brott Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.