Foto: Filip Hannu/SVT

Två män häktade för våldtäkt i Luleå – vittnen ska funnits på plats

Uppdaterad
Publicerad

Två män häktades under tisdag misstänkta för våldtäkt i en lägenhet i Luleå under helgen. Männen är häktade för två separata våldtäkter och polisen ska nu höra vittnen som befunnit sig i bostaden.

Männen misstänkts för två olika våldtäkter i en lägenhet strax utanför centrala Luleå mot samma kvinna natten mellan fredag och lördag.

– De uppgifter vi har i nuläget är att det är två separata händelser som har skett, säger åklagare Åsa Valter.

Den ena mannen greps inom timmar och den andra mannen, som är skriven på samma adress som våldtäkterna ska ha ägt rum, greps under söndagen.

Åklagaren är i nuläget förtegen om uppgifter men säger att de två männen och kvinnan inte kände varandra innan händelsen.

Vittnen och teknisk bevisning

Polisen arbetar med att klargöra vad som har hänt.

– Vi har att göra. Det finns vittnesuppgifter att ta hand om, vi ska avvakta lite spår. Lite teknisk bevisning, säger förundersökningsledare Fredrik Hansson.

Häktade på sannolika skäl

Åklagaren begärde att båda männen skulle bli häktade och tingsrätten gick på samma linje. Männen blev under tisdagen häktade i två veckor med fulla restriktioner. De är misstänkta på sannolika skäl, den högre graden av brottmisstanke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.