Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du arrangören Mikael Lindgren berätta om beslutet att porta journalister från MMA-galan i Luleå. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

MMA-gala portar journalister i Luleå – missnöjd med bild

Uppdaterad
Publicerad

En publicering om att mc-klubben Hells Angels kan samlas på helgens MMA-gala ”Battle of Botnia” i Luleå fick arrangören att se rött. Nu dras Norr Medias ackrediteringar in och tidningarnas journalister portas. 

Under lördagskvällen väntas 2 000 åskådare besöka kampsportsgalan i Luleå. Ett evenemang som mediebolaget Norr Media, med tidningar som Norrbottens-Kuriren, NSD och Piteå-Tidningen, ämnade att bevaka.

Men så blir det inte. De är inte välkomna längre efter en publicering och specifikt en bild som irriterar galans arrangör Mikael Lindgren.

– De har klippt in en bild med mig och Hells Angels och det tycker jag smutskastar mig som person, säger han.

”Snudd på vuxenmobbning”

Mikael Lindgren, berättar att han inte tror att tidningen skulle ha gjort en liknande artikel om Hells Angels-männen besökt en Luleå Hockey match.

Han menar att bilden inte har något ”med sanningen att göra” och att tidningarnas beteende gör att han inte kan lita på dem.

– Det är snudd på vuxenmobbning att publicera en sådan bild, säger han.

I klippet hör du mer om Mikael Lindgrens beslut om att porta tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.