– Att vi vill undanta just den här skolan beror på att underlaget är minst tydligt vad som kommer att ske i framtiden, säger Sana Suljanovic (M). Foto: Privat

Moderaterna i Luleå vill rädda en skola av fyra

Publicerad

Moderaterna i Luleå vill rädda en av de fyra skolor som hotas av nedläggning till hösten, men i nuläget vill man inte säga vilken.

Moderaterna kommer att rösta nej till en av punkterna när barn-och utbildningsnämnden i Luleå på onsdag tar ställning till besparingsförslaget som innehåller en nedläggning av sammanlagt sju skolor och förskolor i Luleå.

– Det är en skola som ska vara kvar och vi kommer därför att rösta nej till den punkten i förslaget. Men vi kommer att stödja merparten av förslaget, säger Sana Suljanovic (M), andra vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Vilken skola är det ni vill låta vara kvar och varför?

– Att vi vill undanta just den här skolan beror på att underlaget är minst tydligt vad som kommer att ske i framtiden med den delen av kommunen. Vi vill i dagsläget inte säga vilken skola det gäller.

Vill halvera kulturskolans budget

Moderaterna vill kompensera den minskning av besparingen som detta innebär med att halvera budgeten för kulturskolan, samt se över om det skulle innebära en besparing att lägga ut vissa tjänster, så som städning, på entreprenad.

Övriga partier i nämnden, utom Socialdemokraterna, har annonserat att de kommer att rösta nej till förslaget i sin helhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolbesparingar i Luleå

Mer i ämnet