• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
A-lagets jammer Josefin Viklund berättar om vinsten med att spela i Luleå Roller Derbys B-lag ibland. Foto: Kateryna Yemets

Möt nordligaste rollerderbylaget som inte knäcks av en förlust

Uppdaterad
Publicerad

I Luleå Roller Derby B är alla välkomna att spela. Här är inte vinsten det viktigaste, det handlar först och främst om att få växa och utvecklas i sporten.

I det här laget får man spela även om man inte vill elitsatsa. Men det fungerar också som en plantskola för den med stora drömmar inom sporten.

– Laguppställningen i det här laget ser lite annorlunda ut. Här spelar både erfarna och oerfarna spelare ihop. Erfarenheten man får av en match är helt enkelt viktigare än själva vinsten, säger Katarina Gulliksson som är ordförande i föreningen Luleå Roller Derby.

”Klart vi vill vinna men det är inte huvudsaken”

Under lördagskvällen var det tränings- och vänskapsmatch mellan Luleå Roller Derby B och Sundsvallslaget Demolition Rollers, som tog hem segern. Sundsvall vann med 210 poäng mot Luleås 102.

– Klart vi vill vinna men det är inte huvudsaken. Det handlar mycket mer om att exempelvis en spelare som kör sin första match lyckas göra något den tränat på länge i skarpt läge.

Erbjuder gratisträningar för att växa

Föreningen Luleå Roller Derby växer redan men hoppas bli ännu fler.

– Alla är välkomna. Det krävs inga förkunskaper. Man kan komma och pröva tre gratisträningar och man kan även låna utrustning. Det är bara bra om vi växer, säger Katarina Gulliksson.

Josefin Viklund är jammer i laget, en som ska ta sig förbi motståndarlaget för att få poäng, och spelar vanligtvis i A-laget. Men idag stärkte hon upp B-laget.

– Det var en ganska tuff match det här, säger hon.

I videon berättar A-lagets jammer Josefin Viklund om vinsten med att spela i B-laget ibland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.