(S) backar – lovar MR-kamera till Kalix sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna tänker om och lovar nu en magnetröntgenkamera till Kalix sjukhus under nästa mandatperiod. – Det är en signal om att vi vill satsa på Kalix, säger regionrådet Anders Öberg (S).

Oppositionen inom regionen har länge krävt magnetröntgenkameror till Kalix och Kiruna sjukhus så att patienterna slipper de långa resorna till andra sjukhus.

– Vi ska inte ha vård på vägarna. Det är dyrt och inte bra för patienterna, säger oppositionsrådet Kenneth Backgård (NS).

Val 2018 – #dinröst

”Viktig symbolhandling”

Socialdemokraterna har tidigare pekat på bemanningsproblemen och inte varit villiga att satsa på det.

Men i dag kallade partiet till presskonferens på Kalix sjukhus och beskedet var att sjukhuset ska få en ny MR-kamera.

Det handlar om en investering på drygt 20 miljoner kronor och den ska genomföras under nästa mandatperiod.

– Det är en viktig symbolhandling som visar att vi ser Kalix sjukhus som en viktig del av länets hälso-och sjukvård. Det här gör att Kalix sjukhus har möjlighet att vara ett attraktivt sjukhus nu och framöver, säger regionrådet Anders Öberg (S) och fortsätter:

– Det går rykten om att vi tänker avveckla Kalix sjukhus. Det här är en signal som visar att det inte är så. 

Men klarar ni av bemanningen?

– Ja, personalen vid sjukhuset ser möjligheterna och tror att de kan lösa den utmaningen. Det är det budskap vi fått när vi träffat dem, säger Anders Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet