Licensen dras in för flygbolaget Nextjet

Uppdaterad
Publicerad

Transportstyrelsen har dragit in den operativa licensen på grund av ekonomiska problem och Nexjets sista flyg till destinationerna Arvidsjaur och Gällivare går den 17 november.

Flygbolaget har gått 40 miljoner kronor i förlust flör 2015 och 2016 och de egna revisorerna är tveksamma till fortsatt verksamhet.

Licensen dras in

Transportstyrelsen har analyserat Nextjets ekonomi och myndigheten tror inte att bolaget kan uppfylla sina åtaganden för en tolvmånadersperiod.

nextjet

Därför har den operativa licensen dragits in och en tidsbegränsade licens fram till och med 17 november gäller i stället.

Om knapp tre månader har alltså Nextjet flugit färdigt, bland annat på destinationer som Arvidsjaur och Gällivare.

Och frågan är vad som händer då...?

– Jag tror att vi kan hitta en annan operatör, men det kommer att bli ett stillestånd i trafiken. Det är ändå bra att det händer före jul så att det inte stör den viktiga turisttrafiken under våren, säger Kent Ögren, ordförande för Arvidsjaurs flygplats

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

nextjet

Mer i ämnet