”Vi har planerat för det här rätt länge”, säger Linda Johansson som arbetar på äldreboendet och en av initiativtagarna till festen. Foto: Joakim Nordlund

Nobelmiddag på äldreboende: ”Vi ska ge tillbaka till de äldre”

Publicerad

Under tisdagskvällen firades det inte bara i Stadshuset i Stockholm. Det dukades även upp till Nobelfest på Västbergas äldreboende i Råneå.

– Vi har planerat för det här rätt länge, säger Linda Johansson som arbetar på äldreboendet och en av initiativtagarna till festen.

Trerätters middag

På Västbergas äldreboende i Råneå hade alla boende bjudits in till en stor Nobelmiddag. Utanför lyste marschaller och lokalen var smyckad. De boende bjöds på trerätters middag med toastskagen till förrätt.

Efter det serverades helstekt fläskfilé med grönpepparsås följt av saffranspannakotta till dessert. Till varmrätten serverades även rött vin till den som ville.

– Jag har aldrig varit någon vindrickare utan jag föredrar vatten till maten, säger Sonja Larsson som bor på Västberga.

Hon hade följt Nobelfesten på tv under dagen.

– Men vi hade inte samma stolar. Kungen hade en i guld och blått men vi får nöja oss med rullstolar, säger hon skämtsamt.

Guldkant

– Vi ser ju hur roligt de tycker att det här är och hur glada de blir. Vi ska ge tillbaka till de äldre, det är ju så, säger Linda Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.