Den nya bron över Tärendö älv kommer att bli 8,6 meter bred och 153 meter lång. Foto: Trafikverket

Nu påbörjas brobygget över Tärendö älv

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket bygger en ny bro över Tärendö älv på väg 395. Detta för att skapa en bättre och säkrare väg mellan Kaunisvaara och Svappavaara.

Den nya bron kommer att bli 8,6 meter bred och 153 meter lång. Det innebär att dagens trafikljus kommer tas bort och det kommer bli möjligt att mötas för alla trafikslag.

– I veckan kommer vi börja med de förberedande arbetena vid bron. Under sommaren kommer arbetet med den nya bron att pågå parallellt med den befintliga bron, så just i år kommer påverkan för trafikanterna inte bli så märkbar, säger Peter Bergman, projektledare vid Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Planen är att kunna släppa på trafiken på den nya bron under hösten 2022. Efter att trafiken växlat över till den nya bron påbörjas arbetet med att riva den befintliga som ska vara klart i juni 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.