Ny flyglinje från Arvidsjaur

Publicerad

Idag startade en ny flyglinje mellan Arvidsjaur och finska Kittilä. Det är det tyska resebolaget Fly Car som har utökat sina flygturer, men det på bekostnad av iglooanläggningen Iglootel i Abborrträsk, som i år läggs ner.

-Vi ägnar oss åt att flyga, inte bygga igloor. Förra året investerade vi en halv miljon ur egna fickor. Varför ska vi investera våra pengar när de själva inte vill göra det, säger Michael Fender vd för resebolaget Fly Car.

-Det känns jättetråkigt att resebolaget Fly Car valt att inte bygga något Iglootel i Abborrträsk i år. När Iglootel fanns i byn var det stor åtgång på varor i affären, men det kan vi inte förvänta oss i vinter, säger Krister Ruth ordförande för bygdeföreningen i Abborrträsk.

Flyg i Arvidsjaur

I år blir det inget uppsving i Abborrträsk, men däremot på flygplatsen i Arvidsjaur där det tyska resebolaget Fly Car idag har utökat flyglinjen mellan Hannover och Arvidsjaur till finska Kittilä, för de som jobbar inom biltestindustrin där.

Flyglinjen till Kittilä kommer att hållas igång under vinterhalvåret med avgångar måndagar och fredagar.

– Det känns riktigt bra. Här på flygplatsen har vi fått anställa mer personal under vinterhalvåret och för kommunens del, så tror vi att det kan bli en del resande från Finland till Arvidsjaur och det är positivt, säger Ralf Lundberg, verksamhetschef på Arvidsjaurs flygplats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyg i Arvidsjaur

Mer i ämnet