Luleås Jack Connolly gjorde det avgörande målet. Foto: Bildbyrån.

Ny vinst för Luleå Hockey i CHL: ”Vi var lite bättre än Frölunda”

Nu är det fördel Luleå Hockey i semifinalen i CHL-slutspelet efter vinsten med 3-2 mot Frölunda i Göteborg. Jack Connolly gjorde det avgörande målet och finalspel kan ge föreningen prispengar i mångmiljonklassen.

Det är bara fyra lag kvar i champions hockey league och två av dem möttes i kväll i Frölundaborg. Luleå Hockey tog ledningen med 2-0, bland annat efter ett konstmål av Einar Emanuelsson, men Frölunda kvitterade i andra perioden till 2-2.

Connolly avgjorde

Sista perioden var tuff och tät och inget av lagen ville ta några risker, men efter en uppåkning av Petter Emanuelsson och en öppnande passning av Filip Hållander så kunde Jack Connolly göra 3-2.

Returmatchen spelas i Coop arena i Luleå om en vecka och det är mycket som står på spel, både sportsligt och ekonomiskt.

– Det är fördel Luleå nu eftersom vi leder med ett mål och jag tycker att det var en rättvis seger och en underhållande och rolig match. Sett över 60 minuter så tycker jag att vi var lite bättre än dem i kväll, säger Stefan Nilsson, general manager för Luleå Hockey.

Mångmiljonbelopp på spel

Om Luleå spelar oavgjort eller vinner hemma nästa tisdag så väntar stora prispengar båda finallagen i CHL.

– För vinnaren handlar det om cirka tre miljoner kronor i prispengar och båda finallagen är garanterade en miljon kronor vardera, säger Stefan Nilsson.