Två personer i Norrbotten har nu konstaterats smittade av coronavirus. Bilden visar provtagning av coronavirus. Foto: TT

Nytt fall av coronavirus i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Ett andra fall av covid-19, har konstaterats i Norrbotten under tisdagen. Den smittade mannen har anknytning till den kvinna som igår konstaterades vara smittad.

– Även den här personen har agerat klokt och hållit sig hemma från arbetet, säger Anders Nystedt, Smittskyddsläkare i Norrbotten.

De två smittade i Norrbotten har nyligen kommit hem från en resa till norra Italien. De har själva tagit kontakt med sjukvården när de sedan blev förkylda ett par dagar senare.

Kartläggning pågår

Region Norrbotten kartlägger nu vilka andra personer mannen har haft kontakt med.

– Vi är redan igång med smittspårning när det gäller den första patienten och nu undersöker vi om mannen haft kontakt med någon. Eftersom han har agerat helt rätt och isolerat sig är risken för att han har smittat andra liten, säger Anders Nystedt.

Smittskyddsrutiner

Region Norrbotten framhåller i ett pressmeddelande att de är väl förberedd för att ta hand om personer med som har insjuknat i covid-19. Om en person behöver vårdas på sjukhus följer vården samma noggranna smittskyddsrutiner som tagits fram när en tidigare variant av viruset spreds.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet