Arkivbild på Lotta Ökvist. Foto: Bildbyrån

Ökvist återvänder till Sverige – klar för Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Den landslagsmeriterade försvararen Lotta Ökvist från Piteå lämnar den amerikanska proffsligan och återvänder till allsvenskan – men det blir inte spel i Piteå IF DFF – utan i Hammarby.

Lotta Ökvist från Piteå har spelat sex säsonger i sin moderklubb Piteå IF och gjorde allsvensk debut säsongen 2013. Hon har totalt 52 landskamper för olika ungdomslandslagen och har bland annat vunnit EM-guld med F19-landslaget.

Hon kommer senast från spel i den amerikanska proffsligan NWSL där hon spelat för både Boston Breakers och nu senast Orlando Pride.

Nu har 21-åringen skrivit på för Piteås damallsvenska konkurrent Hammarby IF.

– Det känns jättekul att vara här! Klubben har verkligen något spännande på gång och jag ser framemot att få vara med och kriga och bidra ute på planen, säger Lotta Ökvist till Hammarbys webbsajt.

Spelklar 15 juli

Hammarbys sportchef Johan Lager om värvningen:

– Det känns såklart jättebra att få hit en spelare som Lotta som har lång erfarenhet, har spelat i Damallsvenskan tidigare och som nu varit ute på ett äventyr i USA och samlat på sig ännu fler erfarenheter. Vi får ytterligare en vänsterfot i truppen dessutom, så det känns väldigt bra.

Ökvist ska vara spelklar för sin nya klubb när övergångsfönstret öppnar den 15 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.