• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Detonationen har varken orsakat några personskador eller materiella skador. Foto: Amanda Liikamaa/SVT

Område spärrades av efter detonation i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

En detonation inträffade i en gångtunnel på måndagskvällen i centrala Luleå. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Det var strax innan 22-tiden som polisen larmades om att en person fått information om att en bomb ligger i en gångtunnel nära Västra Varvsgatan.

Under samtalets gång inträffade en detonation.

– Det finns inga personskador eller skador på gångtunneln. Man har gjort vissa fynd på platsen, säger polisens presstalesperson Maria Linnè.

Hemmabyggd anordning

Ingen misstänkt är gripen. Bedömningen i nuläget är att det rör sig om en hemmabyggd anordning som har exploderat.

Nationella bombskyddet kommer inte behöva åka upp till platsen, då de har gjort bedömningen att det inte finns någon sprängverkan kvar.

Polisens tekniker har under tisdagsmorgonen undersökt platsen. De var klara vid 10.40-tiden och då hävdes avspärrningarna.

Brottsrubriceringen är framkallande av fara för annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.