Operatenoren Rickard Söderberg premiärpratar i ”Sommar i P1”. Foto: TT

Operasångare kommer till Boden – med ny Prideflagga

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan brände nazister Prideflaggan på tågstationen i Boden. Nu kommer operasångaren Rickard Söderberg att personligen överlämna en ny flagga.

Det var i måndags förra veckan som nazister från Nordiska Motståndsrörelsen tog ner Pirdeflaggan på tågstationen i Boden och brände upp. De spred sedan bilder av dådet på sociala medier.

LÄS MER: Prideflagga brändes av nazister

Kommunalrådet Inge Andersson (S) var en av dem som reagerade starkt.

– Det är käpprätt åt helvete. Det dom gjort skändar ett mångkulturellt Boden. Flaggan stå för alla människors lika värde. Dessuotm är det här ett rasistiskt inslag, sa Inge Andersson då.

En av de som blev upprörd var operasångaren Rickard Söderberg. Han erbjöd sig att skänka en ny flagga till Boden.

LÄS MER: Operaprofilen: Boden – ni får en ny flagga av mig

Nu står det klart att Rickard Söderberg personligen kommer till Boden för att överräcka flaggan.

– Jag gläds över det stöd vi fått för vår öppna hållning till ett samhälle präglat av tolerans och mångfald. Rickard Söderbergs erbjudande värmer extra, säger Inge Andersson.

I samband med att flaggan överlämnas kommer även Rickard Söderberg hålla en konsert och kommunen planerar en manifestation för tolerans och mångfald. Detta kommer ske den 22 mars nästa år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer