Gällivareduon Hooja och DJ Mårdhund har inlett ett oväntat samarbete med den nederländska artisten Sjaak. Den 10 februari släpps låten ”Banan, Melon, Kiwi & Citron” på holländska. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Oväntade låtlånet – artist gör ”Banan, Melon, Kiwi & Citron” på nederländska

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen berättade Hooja och DJ Mårdhund att deras megahit ”Banan, Melon, Kiwi & Citron” lånas ut. Det är den nederländska artisten Sjaak som släpper en version av låten på modersmålet nu på fredag.

Det är nog få svenskar som inte hört talas om Gällivareduons låt vid det här laget. Nu släpps den snart på ett nytt språk.

– Det skrev en kille från Holland och frågade om han fick spela in den på holländska. Vi ska inte hålla på att snåla så vi svarade ”pröva”, säger DJ Mårdhund i sociala medier.

Hooja fyller i:

– Vi känner ingen från Holland. Det blir kul!

Nederländare gillar Norrbotten

Artisten heter Sjaak och låten släpps nu på fredag den 10 februari. Det återstår att se om den får samma genomslag i tulpanlandet. Nederländare har sedan tidigare en stark koppling till Norrbotten och framförallt Luleå.

Årligen anordnas en Grand Prix på långfärdsskridskor på naturisen i centrala Luleå.

Lista: Milstolpar i Hoojas framfart

Första stora spelningen, köpte snöslunga för turnépengarna och såg till att lukta eld på P3 Guld – i klippet nedanför ser du listan på Hoojas framfart.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur Hooja preppade sina kläder med go-lukt inför P3 Guld. Foto: SVT/Hooja – The movie

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.