Hans Bergström är den överlevande broderns vän. Han är fast övertygad att Kaj Linna är den skyldiga. Foto: SVT

Överlevande broderns vän övertygad om Linnas skuld

Publicerad

I går släpptes Kaj Linna fri i väntan på ny dom gällande Kalamarksmordet. Men den överlevande broderns vän är fortfarande fast övertygad om att Kaj Linna är den skyldige.

– Jag hoppas att domaren ser allt som pekar mot honom och inte bara det som pekar från honom, säger Hans Bergström.

Prick klockan 15:00 på tisdagseftermiddagen kom beskedet – Kaj Linna släpps fri i väntan på dom. Tjugo minuter senare kom han ut från häktet strålande glad.

Kalamarksmordet

LÄS MER: Här kommer Linna ut som en fri man

Men alla var långt ifrån lika glada som Kaj Linna. Hans Bergström, vän till en överlevande brodern Sune, anser att det är helt uteslutet att fel man är dömd för mordet. Detta bygger han på de kunskaper Linna hade om kassaskåpet i brödernas bostad, som inte bröts upp utan öppnades med nyckel. Han anser också att bara en ytterst liten och smidig person kunde krypa igenom hålet in till höloftet. Och han är kritisk till det arbete som gjordes av polisen på brottplatsen.

– Det måste ha funnits DNA spår på många ställen där, men tyvärr så så hittade de inte något. Men de sökte inte tydligen på rätt ställen. De skulle ha anlitat professionell hjälp. Då tror jag inte att detta varit då hade det varit klart på en gång. Det är inte professionellt skött.

LÄS MER: Rättsexpert tror på högt skadestånd

Bristen på DNA har enligt Hans Bergström dragit ut på vännen Sune Lindbergs lidande. Han uppger att Sune genomlider en svår och stressande tid.

– Det måste ju också få ett slut någon gång för Sune, det är ett helvete för honom.

Han fortsätter:

– Det har varit så mycket skriverier om denna Kaj Linna och att man tycker synd om Kaj Linna, men det är lika synd om Sune. Han rår inte för någonting av detta. Han tappade sin högra hand – brodern. För han är ju själv halvsides förlamad. Och det var Roger som hjälpte honom. De var ut och körde runt och hälsade på folk. Han har inget socialt liv kvar. Det är honom jag tycker synd om, säger Hans Bergström, vän till Sune.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalamarksmordet

Mer i ämnet