Oviss framtid för bion i Piteå

Publicerad

Idag öppnar Filmstaden i Luleå för nya biobesökare efter drygt tre månaders stängning.

I Piteå har man redan öppnat i förra veckan. Och det går trögt för biobesökarna att hitta tillbaks.

Stefan Gustafsson som driver biograf i Piteå berättar att antalet besökare sedan nyöppningen varit få, trots stor efterfrågan från folk som velat gå på bio. Han tror att det kan ha att göra med att folk är oroliga för hur säkert en visning kan genomföras. Enligt honom bör det inte vara någon fara då man istället sprider ut kunderna i salongen.

– Det finns gott om plats. Det är tryggt att gå på bio, även under corona.

Orolig för biografens framtid

Stefan Gustafsson valde att dra igång verksamheten igen när han ansåg att det fanns tillräckligt med nya lockande filmer att visa, och eftersom det behöver komma in pengar i verksamheten efter tre och en halv månads stiltje.

Men även om visningarna nu dragit igång igen, skulle det behövas större filmer för att locka de 49 personer som behövs för att fylla de platser som är tillåtna under pandemin. Och även om han är optimistisk medger han att det finns en viss oro för biografens framtid.

– Det finns ju ingen bransch som klarar sig utan sin kundkrets.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.