Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fönstren var trasiga och huset hade tagit in snö” – hör paret som flyttade från Schweiz till den trasiga villan i Kalix. Foto: Simon Vikström/SVT

Paret lämnade Schweiz för ett nytt liv utanför Kalix

Uppdaterad
Publicerad

Paret Krause har bott i både Texas och Schweiz – men nu har flyttbilen gått igen. Denna gång stannade den vid en gammal villa utanför Kalix. Renoveringen är i full gång och makan Mimi har redan gjort sina första pass på Kalix sjukhus.

Stressen och huspriserna i Schweiz blev till slut för mycket för Derrick och Mimi Kruse. Paret ville testa något nytt och leva ett lugnare liv närmare naturen.

Efter lite undersökningar blev valet Norrbotten och Kalix.

– Kunde jobba 90 timmar i vecka i USA, även i Schweiz jobbade vi mycket. Det är fint med bergen men vi jobbade hela tiden och det var mer än en timme i bilen för att komma dit, säger Derrick Krause.

Jobb direkt för Mimi – svårare för maken Derrick

Derrick som har tidigare jobbat inom diverse hantverksjobb, har inte lyckats på jobbfronten sedan flytten till Kalix.

För Mimi gick det betydligt bättre.

– Jag skannade efter jobb i norra Sverige inom sjukvården. Jag skickade ett mejl till Kalix sjukhus och berättade om vår situation. Samma dag ringde de. När vi väl kom till Kalix besökte jag sjukhuset och då erbjöd de mig jobb direkt.

I klippet ovan: Paret berättar om deras flytt och hur de lyckas med både hus och jobb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.