Per Ledin har skrivit på för Boden Hockey i division 1. Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Per Ledin klar för ny klubb

Uppdaterad
Publicerad

Per Ledin har skrivit på för Hockeyettanlaget Boden Hockey.

– Med Per på planen händer alltid något, säger Rolf Nilsson, sportchef i Boden Hockey.

Den 40-årige forwarden har tränat med Boden under säsongen och ha nu skrivit ett kontrakt med klubben. I ett pressmeddelande meddelar Hockeyettanlaget att Ledin har rätt att bryta kontraktet för spel på en högre nivå.

– Per tillför alltid mycket energi i sina lag, både på och utanför planen, vilket i förlängningen producerar poäng. Han är en ledare och tävlingsmänniska som aldrig ger upp. Med Per på planen händer alltid något, underhållningsvärdet i Hockeyettan och inte minst i Björknäshallen stiger ytterligare en nivå, säger Rolf Nilsson, sportchef i Boden Hockey i ett pressmeddelande.

Meriterad forward

Per Ledin har Bergnäsets AIK som moderförening och är trefaldig svensk mästare, vunnit Guld i CHL och Österrike. Han har erfarenhet från NHL, Europa, landslaget och har framförallt spelat över 700 matcher i SHL.

Hockeyprofilen har varit kontraktslös denna säsong bortsett från ett kort inhopp i division 2-laget Brooklyn Tigers som han spelade en match med i onsdags.

Per Ledin i Boden Hockeys tröja. Foto: Boden Hockey

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.