Äldre man dog efter trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

En äldre man i 90-årsåldern avled på fredagseftermiddagen efter att ha blivit påkörd av en bilist på fredagsförmiddagen i centrala Boden.

Larmet om olyckan – som inträffade på Drottninggatan vid Röda torget – inkom strax innan 10-tiden på fredagen. Räddningstjänsten och två ambulanser ryckte ut till olycksplatsen.

– Det är en person i en permobil som har blivit påkörd av en personbil, säger Niklas Bergman, inre befäl vid räddningstjänsten i Norrbotten.

Anmälan om trafikolycka

Mannen, som är i 90-årsåldern, transporterades med ambulans till Sunderby sjukhus. Han skadades så pass allvarligt att han flyttades från akutmottagningen till intensivvårdsavdeningen, och på fredagseftermiddagen avled mannen av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Polisen har nu upprättat en anmälan om trafikolycka för att försöka klarlägga omständigheterna kring olyckan. Polisen har bland annat tagit båda fordonen i beslag. En polispatrull ska även ha hållit förhör med vittnen och dokumenterat platsen.

– Men jag kan inte svara på om man hunnit hålla förhör med personen i personbilen ännu, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen.

Ingen person har frihetsberövats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.