Under nyårsdagen greps en pilot misstänkt för narkotikabrott några timmar innan han skulle flyga från Gällivare. Nu åtalas han.

Drogpåverkad pilot åtalas – greps efter svartsjukedrama

Uppdaterad
Publicerad

Nu åtalas piloten som under påverkan ska ha misshandlat en manlig bekant bara några timmar innan han skulle sätta sig bakom spakarna på Nextjets flygplan från Gällivare. Ett svartsjukedrama ligger bakom händelsen.

Det var på nyårsdagen som polisen fick rycka ut till ett bråk på ett hotell i Gällivare där den tillfälligt inhyrde piloten befann sig tillsammans med en flygplansmekaniker  och en flygvärdinna som också ingick i besättningen. Piloten hade tidigare haft ett förhållande med flygvärdinnan som istället fattat tycke för mekanikern.

Fann dem nakna i sängen

De två beslöt sig för att tillbringa natten tillsammans och när de låg avklädda i sängen så knackade piloten på dörren.

pilot misstänkt för brott

Enligt polisförhör ville de inte öppna eftersom de var rädda att piloten skulle skada dem. Men piloten fick tag i ett nyckelkort och stormade in i rummet där han fann paret nakna mellan sänglakanen.

Piloten blev upprörd och slog flygmekanikern i ansiktet med ett par knytnävsslag. Enligt förhör ska han också ha kastat ner flygvärdinnan i en soffa intill sängen och kallat henne mindre smickrande saker.

Polisen tillkallades

Tumultet avbröts när en receptionist och en vakt kom in i rummet och tjugo minuter senare var polispatrullen på plats. Polispatrullen misstänkte att piloten kunde vara påverkad av någonting och det var så det uppdagades att piloten kunde vara drogpåverkad några timmar innan han skulle sätta sig bakom spakarna på Nextjets flygplan från Gällivare. För några dagar sedan kom analyserna av de drogprover som togs i samband med att piloten greps och de visar att han ska ha varit drogpåverkad

Piloten åtalas nu för misshandel och två fall av ringa narkotikabrott.

Som SVT Nyheter Norrbotten berättat tidigare finns det inga obligatoriska nykerhetskontroller av piloter innan flygning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

pilot misstänkt för brott

Mer i ämnet