Åklagaren yrkar på fängelse för drogpåverkad pilot

Uppdaterad
Publicerad

I dag åtalades Nextjetpiloten som i samband med nyårshelgen greps på ett hotellrum i Gällivare för misshandel och narkotikabrott, bruk och innehav av narkotika.

Piloten som var tillfälligt anställd av Nextjet skulle flyga Nextjets tidiga morgonflyg, men trots misstanke om drogpåverkan kan inte åklagaren bevisa om han hade för avsikt att flyga planet.

– Jag kan inte bevisa om han hade för avsikt att flyga planet, han hade till exempel kunnat sjukskriva sig, säger åklagare Åsa Valter.

pilot misstänkt för brott

Grundar sig i svartsjukedrama

Av förundersökningen framgår att misshandeln hade sin grund i ett svartsjukedrama där totalt tre personer i besättningen var inblandade. Nu åtalas alltså piloten, både för misshandel och för narkotikabrott. Åklagaren yrkar fängelse för misshandel och böter för narkotikabrott.

Mannen som är utländsk medborgare sitter häktad i Luleå tills dom faller den trettionde januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

pilot misstänkt för brott

Mer i ämnet