– Det har varit lite hysteriskt, det är fotbollsfeber överallt här i Piteå, så det är kul, säger Marianne Fors på Piteå IF:s kansli. (Arkivbild) Foto: TT Nyhetsbyrån

Piteå räknar med publikrekord inför guldavgörandet

Publicerad

Piteå IF har fortfarande chans att vinna SM-guld i årets sista match hemma mot Växjö. Då räknar norrbottningarna med storpublik.

– Det kommer bli publikrekord, helt klart, säger Marianne Fors på Piteå IF:s kansli.

På lördag ska det avgöras vem som tar hem SM-guldet Efter Piteås förlust med 01- mot Rosengård har tre lag chansen att vinna guld. Det handlar om Piteå, Rosengård och Göteborg. För Piteås del krävs seger hemma mot Växjö nu på lördag, samtidigt som Rosengård tappar poäng mot Göteborg.

Piteå IF mot guld

”Kan inte garantera sittplats”

Redan på tisdagen var det hård åtgång på biljetterna till Piteås match.

– Trycket på förköp har varit enormt kan jag säga, och vi säljer fortfarande. Vi kan inte garantera att man får en sittplats, om man nu inte är ute i väldigt god tid förstås, säger Marianne Fors på Piteå IF:s kansli.

Hon fortsätter:

– Det har varit lite hysteriskt, det är fotbollsfeber överallt här i Piteå, så det är kul.

Aldrig sålt förköp tidigare

Även om Piteå legat i toppen av publikligan i många år har man aldrig varit i den här situationen tidigare. Det är till och med första gången som man sålt förköpsbiljetter i den här omfattningen. Normalt säljer man alla biljetter vid grind. 

Lagets publikrekord hemma på LF Arena sattes ifjol när Piteå mötte Rosengård inför 4 222 åskådare.

– Frågan om förköp har faktiskt inte dykt upp tidigare. Vi brukar ju ta in alla som kommer, men nu kommer det bli ett enormt tryck, så det kommer ju bli publikrekord, helt klart.

Från Gällivare till grannlänet

– Vi öppnar tidigare än normalt, två timmar innan matchstart så de som vill ha plats bör komma i tid. Vi har haft intresse hela vägen från Gällivare till Västerbotten.

Fotnot: Publikrekord i Damallsvenskan sattes 2008 i matchen mellan Linköpings FC – Umeå IK inför 9 413 åskådare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Piteå IF mot guld

Mer i ämnet