– Ingenting gick att rädda, säger ägaren av pizzerian och butiken som brann ned på Storheden i Luleå under lördagskvällen. Foto: SVT

Pizzeriaägaren: ”Branden är en katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Ahmad Al-Hakim äger den pizzeria och orientaliska livsmedelsbutik som nu är totalförstörd efter branden som startade på lördagskvällen .

– Jag har inte sovit någonting i natt. Det här är förstås en katastrof för mig, säger han.

Under lördagen var Ahmad Al-Hakim tillsammans med anställda för att städa och göra i ordning i restaurangen och när han lämnade lokalerna så verkade allt normalt.

– Klockan var kanske vid 19-tiden när jag åkte därifrån och någon timme senare ringde han som äger verkstaden intill min affärsverksamhet och sa att det brann för fullt, säger Ahmad Al-Hakim.

BRAND PÅ STORHEDEN I LULEÅ

Larmet om branden kom in strax innan 20.30 på lördagskvällen och när Ahmad Al-Hakim åkte tillbaka till sin pizzeria och butik så stod allt i lågor.

– Ingenting gick att rädda. Jag har investerat miljonbelopp i verksamheten. Tack och lov är jag fullt försäkrad.

”Mobiltelefonen exploderade”

Branden ska ha startat i pizzerian, men brandorsaken är oklar och ska utredas. Polisen har dock rutinmässigt inlett en förundersökning med rubriken allmänfarlig ödeläggelse.

– Utredningen får visa vad som är orsaken till branden men jag kan berätta att jag redan för flera dagar sedan var med om att en mobil exploderade under laddning i de affärslokaler jag hyr. Jag tänkte att det kan vara överbelastning på elnätet och jag kontaktade fastighetsägaren om detta, men har ännu inte fått något svar, säger Ahmad Al-Hakim.

”Så jobbigt”

Ahmad Al-Hakim har ingenting emot att vi skriver hans namn men vill inte vara med på bild.

– Det här är så jobbigt det här så det får räcka med att jag svarar på dina frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BRAND PÅ STORHEDEN I LULEÅ

Mer i ämnet