Från vänster: Lars Bergvall, Susanne Bergvall, Benny Bergvall och Lena Bergvall Foto: Susanne Bergvall

Charterplan tvingades vända

Uppdaterad
Publicerad

Ett plan från Luleå på väg till Krabi i Thailand tvingades i natt vända och landa på Arlanda. Nu sitter Benny Bergvall med fru och resesällskap och väntar på att åter få lyfta mot målet.

Redan från Luleå var planet som skulle starta vid 18-tiden försenat, med fyra timmar, efter att en hydraulpump krånglat.

– Vi kom iväg först vid 22-tiden men vi kom inte längre än tre timmar i luften och hade precis passerat över Moskva när planet vände, säger Benny Bergvall.

Resan har planerats sen en bra tid tillbaka för att fira hans 60-årsdag men trots förseningen är han vid gott mod.

– Det är nog värre för barnfamiljer. Barnen leker och roar sig men föräldrarna ser lite trötta ut. Och visst finns det passagerare som är irriterade.

En enklare frukost har passagerarna fått och nu ska de bussas till ett hotell i väntan på att få gå ombord igen. Preliminär starttid för planet att lyfta är 16.00 idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.