Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En pojke skadades allvarligt i samband med en skogsavverkning i en by utanför Haparanda. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Pojke allvarligt skadad – fick träd över sig vid skogsavverkning i Haparanda

Uppdaterad
Publicerad

En ung pojke under 10 år har skadats i samband med en trädfällning i ett villaområde i en by utanför Haparanda. Enligt uppgifter till SVT ska ett träd ha fallit över honom när han var ute på en cykeltur.

Olyckan inträffade under tisdagsförmiddagen och ambulansen förde pojken till sjukhus för vård. Polisen utreder händelsen under eftermiddagen.

– Olyckan har hänt mitt i ett villaområde där det finns skogsflikar mellan husen. Många småbarn rör sig i området så det känns väldigt otryggt, säger en person bosatt i området, som vill vara anonym.

Åklagare utreder brott

Pojken fördes till Sunderby sjukhus med ambulans.

”En pojke har ådragit sig allvarliga skador. Pojken fördes till akutmottagningen på Sunderby sjukhus för vård och har därefter flyttats över till intensivvårdsavdelningen”, skriver Region Norrbotten i sin skaderapport.

En förundersökning har inletts för att ta reda på vad som kan ha orsakat olyckan. Den leds av åklagare från Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, så kallad REMA-åklagare.

Skogsbolaget: ”Tänker på den skadade”

SVT har varit i kontakt med Stora Enso som har gett uppdraget till en entreprenör som utfört avverkningen i området.

– Det är en mycket otäck händelse och våra tankar går till den skadade och hans familj. Vi ska naturligtvis göra en noggrann utredning om hur detta kunde inträffa, säger Carl Norén, presschef på Stora Enso i Sverige.

Texten uppdateras när mer information finns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.