Det var på Travbaneleden i Boden som dödsolyckan inträffade i februari. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Pojke omkom i trafikolycka i Boden – förare döms till dagsböter

Uppdaterad
Publicerad

En kvinnlig förare döms till dagsböter med villkorlig dom efter dödsolyckan på Travbaneleden i Boden.

Det var den 28 februari som två personbilar kolliderade på Travbaneleden. Totalt ska sex personer varit inblandade, av dessa omkom en pojke och två andra pojkar blev svårt skadade.

Efter olyckan inledde polisen en förundersökning för att utreda händelsen och eftersom kvinnan, som körde bilen med pojkarna, hade skyldighet att lämna företräde blev hon misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död.

Över 13 000 i dagsböter

Och nu är det klart att kvinnan döms till dagsböter med villkorlig dom för vållande till annans död samt vållande till kroppsskada.

”Då du av oaktsamhet inte iakttagit föreskriven väjningsplikt har du vållat en trafikolycka, l trafikolyckan skadade sig XX i sådan omfattning att han avled”, står det i strafföreläggandet.

Totalt ska kvinnan betala 13 500 kronor i dagsböter.

Hör SVT:s reporter berätta hur olyckan inträffade i videoklippet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter berätta hur olyckan inträffade i Boden. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.