Polisen kartlägger tiden innan försvinnandet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fortsätter med förhör och följa upp tips i sitt arbete med att försöka hitta den man i 40-årsåldern som nu varit försvunnen i en vecka.

Under helgen har polisen sökt med både helikopter och dykare i ett försök att hitta mannen som nu varit försvunnen sedan den 13 juli. Till veckan kan det bli aktuellt med ytterligare sök med helikopter.

– I nuläget jobbar vi med en hel del inre spaningsarbete. Det handlar om att kolla tips, hålla förhör och försöka kartlägga tiden innan försvinnandet, säger Karin Markaby som leder polisens arbete.

Frivilligorganisationen Missing people har varit med och hjälpt till med sökandet. Men just nu görs inga sök enligt polisen. Anledningen till att man söker i området norr om Harads utanför Boden var att det var där mannen setts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen man i Harads

Mer i ämnet