Robert Pedersen, polisinsatschef. Foto: SVT

Polisen om insatsen: ”Åkte hit med alla resurser vi hade”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett stort polispådrag när elever på Mandaskolan hade sett en man med vad som kan ha varit ett vapen röra sig i närheten av skolan.

Polisen ryckte ut med allt som fanns tillgängligt, bland annat polishelikopter, fyra hundpatruller och tungt beväpnad polis.

– Vi fick in ett larm om att elever på skolan hade sett en man med vapen. Därför åkte vi hit med alla resurser som vi hade tillgängliga. Vi hittade inga spår, sen kom det fram att ingen har sett vapnet tydligt utan att han eventuellt hade ett vapen i linningen när han passerade, säger Robert Pedersen, polisinsatschef.

Klockan 13.20 valde man att avbryta sökandet efter mannen då faran bedömdes vara över.

– Med den tidsrymd som hade gått så valde vi att avbryta. Vi har genomsökt hela området med helikopter, hundar, bilar och poliser till fots.

Han fortsätter:

– Vi fick in det som aningen värre än vad det kanske var, Men man ska inte ta ifrån grabbarna här vad de sett, de har sett något som de uppfattade som ett vapen och ringde oss och det är precis så det ska gå till. Jag tvivlar inte på att de kan ha sett något som såg ut som ett vapen.

Eftersom att larmet gjordes i samband med att elevernas lunchrast var slut befann sig de allra flesta inne i skolbyggnaderna när polisinsatsen ägde rum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.