Polisen utreder mordförsök efter bilbrand i Luleå – en anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Sent under onsdagseftermiddagen blev polis beordrade till en bilbrand i Luleå. Nu meddelar man att en person har anhållits och brottsrubriceringen är försök till mord alternativt mordbrand.

Polisen fick under onsdagen larm om en brand i en bil i ett bostadsområde i Luleå. Omständigheterna kring branden gör att rubriceringen ändrades till mordförsök, alternativt mordbrand. En person är nu anhållen skäligen misstänkt, den lägre misstankegranden.

– Polisen har otroligt mycket utredningsåtgärder som behöver genomföras. Det är för tidigt att säga någonting nu, säger åklagare Kristin Andersson.

Ingen fara för allmänheten

Det finns i nuläget inget som tyder på kopplingar till kriminella miljöer och enligt åklagaren finns det ingen fara för allmänheten.

– Mycket tyder på att det är någon som har begått ett brott. Om det är den som sitter anhållen eller någon annan får utredningen utvisa, säger Kristin Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.