Foto: TT

Polishelikopter till Muosujärvi

Uppdaterad
Publicerad

Fjällräddare, hemvärn, civila helikoptrar söker just nu efter den 66-årige jägare som försvunnit i den oländiga terrängen runt sjön Muosujärvi norr om Kiruna. Nu är även polishelikopter på väg till platsen.

Fjällräddare, hemvärn och civila helikoptrar samt hundförare deltar i sökandet efter den 66-årige jägaren i den oländiga terrängen runt sjön Muosujärvi norr om Kiruna. Nu är polishelikopter på väg till platsen.

Det var i lördags kväll som en av två män som jagade i Muosujärvi inte dök upp vid tältduken som avtalat. Den försvunne mannen är 66 år gammal och från Norge. Han har tidigare jagat i området

Försvunnen jägare i Kiruna

På söndagen sökte polisen med hjälp av fjällräddning och civila helikoptrar efter mannen i området kring sjön. 66-åringens hund påträffades då varefter polisen beslutade sätta in alla tillgängliga resurser i sökandet.

Terrängen beskrivs som öppen närmast sjön men sedan blir den otillgänglig med snåriga buskage.

– Terrängen är så svårgenomtränglig att man måste flyga dit med helikopter, säger Per Hartman, talesman vid polisen i Norrbotten.

Polisen, fjällräddningen och hemvärnet har sökt mannen under måndagen och till sin hjälp har man också haft två civila helikoptrar och hundförare.

– Vi forsätter söka tills dess det blir mörkt. Då kan vi inte längre söka på marken eller med de två helikoptar som nu är igång, säger Per Hartman.

Men en polishelikopter är just nu på väg upp från Östersund och den har utrustning för att söka i mörker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen jägare i Kiruna

Mer i ämnet