Polispatrullen som arbetade på olycksplatsen i Gammelstad och dirigerade trafiken var vid flera tillfällen nära att bli påkörda. (Arkivbild) Foto: Johan Nilsson/TT

Polispatrull nära att bli påkörda vid olycka

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull var nära att bli påkörda flera gånger under torsdagsmorgonens trafikolycka söder om Sunderbyn utanför Luleå. Flera bilförare kollade i mobilen när de passerade olycksplatsen. Poliserna fick hoppa undan för att inte bli träffade.

Under torsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på väg 97 strax söder om Sunderby sjukhus. Sex bilar var inblandade och två personer fick föras till sjukhus.

Enligt polisen ska en polispatrull som arbetade med att dirigera trafiken på platsen varit nära att bli påkörda flera gånger. De var tvugna att hoppa undan fem, sex gånger för att undvika att bli påkörda.

Vid tre av dessa tillfällen uppger polisen att förarna hade fokus på sina mobiltelefoner istället för vägen.

Patrullen klarade sig utan skador men skickar nu en hälsning till alla trafikanter:

– Det är allvarligt! Var uppmärksam på trafiken. Det räcker med att du tittar bort en sekund så har du missat något viktigt framför dig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.