Med en traditionsenlig kortege har räddningstjänsten i Luleå flyttat till nya lokaler. Foto: Anders Hjertström/SVT

Se räddningstjänstens kortege genom Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Luleå körde på onsdagen en fordonskortege från den gamla brandstationen till den nybyggda stationen som inrymmer brandkår, ambulans och SOS Alarm.

– Det är tradition att man gör en kortege när man byter brandstation. Så har det varit i räddningstjänstsverige i många, många år. Och vi bidrar till den traditionen, säger räddningschef Mikael Andersson.

Vet du var den här traditionen kommer ifrån?

– Faktiskt inte. Jag har kollat det där men inte kunnat hitta historiken bakom men vi ansluter oss istället till den.

Ingen annonsering

Kortegen gick från räddningstjänstens gamla lokaler över Mjölkuddsbanken vidare till de nya lokalerna på Lilla Mjölkuddsberget snett mittemot universitet.

Den kunde däremot inte utannonseras i förväg eftersom den då räknas som en offentlig tillställning som kräver tillstånd från polisen, något man inte kan få under rådande pandemi. Men trots det är Mikael Andersson mycket nöjd med de nybyggda lokalerna.

– Det är en jättefin lokal. Vi får en bra arbetsmiljö i väl anpassade lokaler och goda förutsättningar till samarbete med blåljusmyndigheterna. Och vi får bra lokaler för ledning av räddningstjänsten som är jätteviktigt när vi bygger starkare regional förmåga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.