Vinterkräksjuka, förkylningar och magsjuka är några vanliga smittor under vinterhalvåret.

Region Norrbotten inför besöksförbud: ”För att minska smittrisken”

Uppdaterad
Publicerad

Vinterkräksjuka, förkylningar och magsjuka är några vanliga smittor under vinterhalvåret. Därför har Region Norrbotten nu beslutat att inför besöksförbud på alla vårdavdelningar för att minska risken för smitta.

Förbudet gäller även hälsocentralernas obs-platser.

”Det är ren försiktighetsåtgärd i förebyggande syfte, som vi nu vidtar för att skydda våra patienter. För de allra flesta är influensa en mild sjukdom, men för våra inneliggande patienter på vårdavdelningar kan spridning inom sjukhuset få allvarliga konsekvenser” skriver Anders Nystedt, smittskyddsläkare, i ett pressmeddelande.

Särskilda skäl till besök

Den som har särskilda skäl att besöka en anhörig uppmanas kontakta vårdavdelningen för att planera besöket. Samtidigt vill Region Norrbotten påminna om riktlinjerna för coronaviruset. Att inte uppsöka vårdmottagning om man varit i de drabbade länderna, utan istället få mer information via 1177, om man misstänker att man drabbats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet