Region Norrbotten inför digital vårdkontakt

Publicerad

Nu lanserar Region Norrbotten sin nya gratistjänst Digitalen för direktkontakt med sjuksköterska eller läkare via mobil, surfplatta eller dator.

Den 27 februari är lanseringen av gratistjänsten och målet är att det ska bli enklare för patienterna samtidigt som det sparar tid för vården. Digitalen ska öka tillgängligheten, minska behovet av resande och att slippa väntrum.

”Alla vinner på det här eftersom Digitalen faktiskt gör det bättre både för de som söker vård och för oss som ger vård” skriver Pia Näsvall, chefläkare och medicinsk rådgivare inom Region Norrbotten.

Inloggning med BankID

Inloggning kommer ske via mobilt BankID och beroende på sökorsak kommer patienten sedan få svara på olika frågor. Om patienten har behov av att träffa vårdpersonal hjälps man vidare. Digitalen kommer vara öppen vardagar mellan 08 till 21 och på helger från 08 till 16.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer